Курортният комплекс Слънчев бряг ще посрещне в края на седмицата първите

...
Курортният комплекс Слънчев бряг ще посрещне в края на седмицата първите
Коментари Харесай

Слънчев бряг е неузнаваем в момента

Курортният комплекс Слънчев бряг ще посрещне в края на седмицата първите задгранични туристи. Те ще дойдат от Израел. Междувременно 12 хотела в комплекса са приели и настанили украински бежанци. Уверенията на страната са, че след 31 май украинските жители ще бъдат преместени в държавните бази. 

Слънчев бряг сега е строителна площадка. Ремонти се вършат на хотели, търговски обекти и заведения за хранене, част от улиците се асфалтират, а на доста места се подменя тротоарната настилка. Павилионите на крайбрежната алея са затворени, единствените работещи обекти са супермаркетите и обменните бюра. Таксиметровите водачи скучаят на пиаците. Без никакъв оптимизъм те разискват идния сезон.

Ремонтните действия по инфраструктурата би трябвало да приключат до 20 май. 1,8 милиона лв. ще бъдат вложени в ремонт, озеленяване и поддръжка на парковете, сподели шефът на АД " Слънчев бряг " Златко Димитров.

Той се разгласи срещу концепцията в курорта да се слагат бариери и да има пропускателен режим, както и другата концепция на парламентарната комисия по туризъм - хотелиерите да заплащат такса " инфраструктура " на страната. 

Новият сезон в Слънчев бряг стартира със остарели нерешени проблеми. Най-сериозният от тях е кой би трябвало да стопанисва инфраструктурата на курорта - страната или Община Несебър. Всяка година при започване на сезона от туристическия отрасъл припомнят за този неуреден спор. 

Идеята хотелиерите да заплащат такса " инфраструктура " връща курорта години обратно, когато против въвеждането на тази такса имаше митинги, а десетки хотелиери водиха и правосъдни каузи, оповестява " Радио Бургас ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР